Ny kommunstyrelseordförande och nytt kommunalråd i Järfälla

Den 1:a september tillträdde Cecilia Löfgreen (M) uppdraget som kommunstyrelsens ordförande efter Eva Lennström (M). Emma Feldman (M) efterträdde Cecilia Löfgreen i hennes uppdrag som kommunalråd och ordförande i Utbildningsnämnden och kommunstyrelsens planutskott. Cecilia Löfgreen blir ny gruppledare för den moderata kommunfullmäktigegruppen och Emma Feldman blir ny vice gruppledare.

 

– Det känns fantastiskt roligt att få leda Sveriges bästa kommun. Med närhet till storstad såväl som Mälaren och natur och ett unikt läge i Sveriges snabbast växande storstadsregion kommer Järfälla att vara en kommun att räkna med de kommande åren.

Både Cecilia Löfgreen och Emma Feldman är överens om att Järfällas viktigaste fråga de kommande åren är att bryta utanförskapet.

– Järfälla är fortfarande på många sätt orättvist. Likvärdigheten och kvalitén varierar i vår gemensamma välfärd samtidigt som många står utanför arbetsmarknaden. I ett välfärdsland som Sverige 2012 ska det inte behöva vara så, säger Cecilia Löfgreen.

– Att samtidigt nästan 3 av 10 Järfällaungdomar lämnar gymnasiet utan fullständiga betyg gör att utanförskapet riskerar växa om vi inte agerar nu. Det krävs mer praktik och samarbete mellan skola och arbetsmarknad, säger Emma Feldman.

 

Kort om Cecilia och Emma

 

Cecilia Löfgreen

Ålder: 31 år.

Familj: Man och son

Favoritplats i Järfälla: Bolinder strand, här möter det gamla hårt arbetande Järfälla det moderna och växande Järfälla.

Gör på fritiden: Dansar, spelar spel och umgås med familj och vänner.

Har gjort tidigare: Jag är nog ganska typisk för min generation. Efter ett antal års högre studier har jag en examen i nationalekonomi. Samtidigt har jag jobbat med många olika saker under studietiden. Bland annat som mobiltelefonförsäljare och busschaufför på SL. Favoritlinjen är 178 mellan Jakobsberg och Mörby. Kommunalråd i Järfälla sedan 2008.

Förebild: Farmor

Motto: Ge någon en fisk så har denne mat för dagen. Ge någon ett fiskespö och denne har mat för livet.

Därför engagerade jag mig: Tyckte att det var orättvist att alla inte fick välja skola när jag skulle börja högstadiet. Började då engagera mig i Moderaterna.

Emma Feldman

Ålder: 34 år.

Familj: Mamma, Pappa, bror och pojkvän.

Favoritplats i Järfälla: Kallhälls villastad

Gör på fritiden: Tränar, spelar golf och umgås med familj och vänner.

Har gjort tidigare: Jag är utbildad jurist som, fram tills nu, arbetat på en advokatbyrå i Stockholm. Jag skrev mitt examensarbete i folkrätt och ämnet mänskliga rättigheter och studerade dessutom ett års fördjupning i mänskliga rättigheter och demokrati. Under studietiden arbetade jag i flera av butikerna på Barkarby outlet.

Förebild: Mamma och mormor

Därför engagerade jag mig: Jag engagerade mig i Moderat Skolungdom för att jag tyckte att det gamla betygssystemet med normalfördelningskurvan var orättvist. Man borde få betyg i förhållande till vad man själv kan, inte i förhållande till vad alla andra kan.