Invigning av ungdomscaféet Valvet!

Ungdomscaféet Valvet i Jakobsbergs centrum smygöppnade redan i januari men fredagen den 1 februari var det dags att inviga verksamheten på riktigt. Cecilia Löfgreen och Emma Feldman fanns på plats under eftermiddagen/kvällen tillsammans med ett flertal politiker, fältassistenter och givetvis Järfällaungdomar när lokalerna invigdes med mingel, mat och livemusik.

Valvet ligger i nära anslutning till Jakobsbergs station och Jakobsbergs centrum. Det centrala läget har varit viktigt i när kommunen har letat efter en ny lokal.  Målet är att ungdomscaféet ska ha öppet minst sex kvällar i veckan.

Valvet vänder sig till ungdomar mellan 16 och 24 år och besökarna kommer att få möjlighet att vara med och besluta om utformningen av verksamheten. Eftersom färre tjejer än killar besöker Järfällas fritidsgårdar, vill man lägga ett särskilt fokus på tjejerna. De har därför bjudits in till dialog kring ungdomscaféets utformning och aktiviteter. Förhoppningen är att locka fler av Järfällas ungdomar som idag inte besöker fritidsgårdarna till Valvet.

 

 

Kl. 18.00 invigningstalade Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lennart Nilsson som avslutade med att klippa bandet.

Lennart Nilsson klipper bandet.
Foto: Mikael Nasberg
Livemusik
Foto: Mikael Nasberg

 

Cecilia Löfgreen och Lennart Nilsson.
Foto: Mikael Nasberg

 

Foto: Mikael Nasberg
Foto: Mikael Nasberg